dinsdag 16 januari 2018

Merel Westrik nieuwe anchor RTL Nieuws

Merel Westrik komt het presentatie-team van RTL Nieuws versterken. Haar eerste uitzending staat gepland bij de ingebruikname van de nieuwe studio begin april. Westrik (34) begon haar journalistieke loopbaan in 2001 bij de Amsterdamse televisiezender AT5 als stagiaire.

Hier deed ze ervaring op in verschillende disciplines van het televisievak (redactie, verslaggeving en presentatie). In september 2011 maakte zij de overstap naar omroep WNL waar zij sindsdien het ontbijtprogramma Vandaag de Dag presenteert. Daarin behandelt zij de dagelijkse actualiteit, uiteenlopend van politiek tot sport en van misdaad tot entertainment.

Westrik: “Na drie seizoenen ‘de dag openen’ op Nederland 1 met het programma Vandaag de Dag is het voor mij tijd om een nieuwe stap te maken. RTL Nieuws is een nieuwsorganisatie met zowel journalisten die hun sporen ruimschoots verdiend hebben, als jong talent dat elke dag laat zien wat er in onze wereld speelt. Ik zie het als een eer dat ik samen met Rick Nieman mag vertellen wat er gebeurt in ons land en daarbuiten.”

Harm Taselaar, hoofdredacteur RTL Nieuws: ‘Ik bestempel Westrik als één van de grootste talenten op het gebied van nieuws en actualiteiten. Bijna overbodig dan ook te melden dat ik blij ben met haar komst.”

Bron: RTL Nederland

Bericht delen