dinsdag 16 januari 2018

Meer live ondertiteling bij RTL

RTL Nederland start op 1 maart 2013 met de ondertiteling van RTL Nieuws. De bulletins van 18.00 uur, 19.30 uur, het late nieuws en RTL Weer worden vanaf dat moment live ondertiteld voor doven en slechthorenden. RTL is hiervoor een samenwerking aangegaan met P2P Ondertiteling.

Het bedrijf was vorig jaar betrokken bij de ondertiteling van het Carré verkiezingsdebat en is vanaf nu verantwoordelijk voor de ondertiteling van de nieuwsbulletins. In het entertainment-segment ondertitelde RTL al de dagelijkse soap Goede Tijden, Slechte Tijden. Daar wordt nu een aantal titels aan toegevoegd: Moordvrouw, Aaf en de nieuwe soap Malaika.

“Het Carré debat vorig jaar heeft ons laten beseffen dat we onze dove en slechthorende kijkers meer tegemoet moeten komen. Ik ben blij dat we dat moment nu kunnen aankondigen. We denken met deze selectie, een mix van informatie en entertainment, een stap in de goede richting te maken. Later dit jaar en in 2014 volgen meer van onze programma’s”, zo meldt Erland Galjaard, programmadirecteur RTL Nederland.

De ondertiteling van de entertainment-programma’s wordt verzorgd door Ericsson Translation Services.

Bron: Radio.nl/RTL Nederland

Bericht delen