Meer dan honderd steunbetuigingen voor oproep aan nieuw kabinet
woensdag 17 januari 2018

Meer dan honderd steunbetuigingen voor oproep aan nieuw kabinet

Eind maart stuurde een groep van dertig organisaties uit de creatieve industrie een open brief aan het nieuwe te vormen kabinet. In deze brief worden zeventien maatregelen genoemd om de digitalisering van Nederland te stimuleren.

Inmiddels hebben meer dan honderd grote en kleine bedrijven, organisaties en omroepen de open brief mede ondertekend. Op het platform www.digitalcreativityfirst.nl staat de brief online en wordt duidelijk gemaakt dat stimuleringsmaatregelen noodzakelijk zijn om de internationale koppositie die Nederland inneemt te behouden en uit te bouwen. De bedrijven in de digitale creatieve industrie doen een klemmend beroep op het nieuwe kabinet om hen te helpen bij het versnellen van de digitale ontwikkelingen om zo de concurrentie voor te blijven.

“Dat de wereld Nederland ziet als digitale broedplaats is geen vanzelfsprekendheid. Dankzij onze goede infrastructuur, open cultuur en de snelle adoptie van nieuwe oplossingen zijn we uitgegroeid tot het nieuwe testland. Dat is goed voor de Nederlandse economie, maar om dat vast te houden zijn investeringen, stimuleringsmaatregelen en adequate wet- en regelgeving nodig”, aldus de ondertekenaars in de open brief.

Naast de dertig ondertekenaars waaronder United, Greenberry, RTL, VPRO en VodafoneZiggo is de open brief online inmiddels door meer dan honderd steunbetuigingen digitaal mede ondertekend. Deze zijn afkomstig vanuit een zeer breed veld van bedrijven uit de digitale creatieve industrie. Een groot deel hiervan is gevestigd en werkzaam in het brede gebied Amsterdam – Hilversum – Utrecht waar ruim veertig procent van de digitale bedrijvigheid van Nederland zich concentreert. In deze Digital Creative Media Valley zijn er de afgelopen tien jaar 30.000 banen bijgekomen waarbij Amsterdam als grootste groeier uit de bus komt.

Bedrijven en organisaties uit de digitale creatieve industrie kunnen dit initiatief nog steeds steunen door de open brief mede te ondertekenen op:  www.digitalcreativityfirst.nl

Bron: Gemeente Hilversum/BM

Bericht delen