dinsdag 16 januari 2018

Meer cabaret naar RTL 4

RTL 4 komt met meer cabaret.  Tijl Beckand en Ruben van der Meer brengen de nieuwste variant op De Lama’s: De Grote Improvisatieshow en ook grote shows als die van Najib Amhali en Brigitte Kaandorp zijn binnenkort bij RTL 4 te zien.

De VARA, waar voorheen de meeste tv-registraties van cabaretshows te zien waren, richt zich meer op nieuw talent en snapt dat grote namen als Amhali en Kaandorp naar de commerciële zender overstappen. “Beide cabaretiers zijn nu op een punt in hun carrière gekomen dat de VARA niet langer kan voldoen aan de financiële wensen die er inmiddels tegenover staan,” meldt de omroep dinsdag op Volkskrant.nl

Jaap Paulsen, woordvoerder van RTL 4, laat weten dat zijn zender op zoek is naar een breed publiek voor het weekendamusement, waarbij humor en kwaliteit doorslaggevend zijn. “Niet alleen wij vinden dat dergelijke shows bij RTL 4 passen, andersom geldt dat ook: de makers zien RTL 4 ook steeds meer als een zender waar zij zich aan willen verbinden.” Hij voegt er aan toe, dat geld niet de enige reden kan zijn voor de overstap, “RTL 4 is ook aantrekkelijker geworden voor cabaretiers, mede door kwaliteitscomedy’s als Benidorm Bastards en binnenkort Aaf. Wat dat betreft is de zender veranderd. Geld alleen kan dus nooit de enige reden zijn, want ook bij ons groeien de bomen niet tot in de hemel.”

Bron: Volkskrant.nl/Broadcast Magazine

Bericht delen