Mediawater produceert Scrooge Live voor Omroep MAX
dinsdag 15 december 2020

Mediawater produceert Scrooge Live voor Omroep MAX

MAX presenteert op 20 december een bijzonder televisiespektakel: Scrooge Live. Een verrassende mix van bekende zangers en acteurs brengt live het iconische kerstverhaal over Ebenezer Scrooge tot leven, zoals beschreven in A Christmas Carol van Charles Dickens.

Het is een tv-programma waarmee aandacht voor kinderarmoede in Nederland wordt gevraagd. Met hulp van de kijker, hoopt Nationaal Fonds Kinderhulp zoveel mogelijk kinderen in armoede een warme start te geven in het nieuwe jaar. De live-vertelling van Scrooge, vanuit Dordrecht, is zondagavond 20 december om 20.25 uur te zien bij MAX op NPO 1. Mediawater, onder meer bekend van The Passion, is de producent.

In het programma, dat eruitziet als een muzikale speelfilm, wordt het verhaal door Remco Veldhuis en Richard Kemper – ook bekend als het cabaretduo Veldhuis & Kemper – op geheel eigen wijze hertaald. Richard Kemper (foto) vertolkt de rol van Scrooge, Remco Veldhuis is de verteller. Ridder van Kooten zal de rol van jonge Scrooge op zich nemen.

Anouk Maas is te zien als Belle, Kasper van Kooten als Bob Cratchit, Jasmine Sendar als de vrouw van Bob, Jamai Loman als Fred Holywell, Plien van Bennekom als geest van het verleden, Simone Kleinsma als geest van het heden, Johnny Kraaijkamp jr. en Ron Brandsteder als illuster collectantenduo en Carrie ten Napel als verslaggever.

Ook voor de regie en muzikale begeleiding zijn grote namen gestrikt. De regie is in handen van David Grifhorst en Eric van Tijn heeft de muzikale leiding over Scrooge Live. Eric is onder meer verantwoordelijk voor het koor, waar solisten Dwight Dissels en Leona Philippo deel van uitmaken.

Bron: Omroep MAX/BM

Bericht delen