dinsdag 16 januari 2018

Mediacircus rond Het Huwelijk

Naar schatting komen 600.000 toeristen vrijdag naar de Britse hoofdstad om het huwelijk tussen prins William en Kate Middleton mee te maken. Een groot deel van hen gaat naar parken als Hyde Park waar grote tv-schermen staan.

Door de scherpe beveiligingsmaatregelen wordt het de duurste koninklijke bruiloft ooit. Precieze bedragen zijn niet bekend, maar de politiekosten alleen al worden geschat op enkele tientallen miljoenen euro’s.

Media uit de hele wereld zijn naar Londen gekomen om verslag te doen van het huwelijk. In totaal zijn 8000 journalisten geaccrediteerd voor het evenement. Met name de Amerikanen rukken massaal uit. CBS stuurt 200 medewerkers naar de Britse hoofdstad. CNN stuurt 125 journalisten en cameramensen. De Britse omroep BBC zet veruit het meeste personeel in: 850.

De NOS zendt het huwelijk aanstaande vrijdag rechtsstreeks uit op Nederland 1, vanaf 11.00 uur. De presentatie is in handen van Eva Jinek, samen met oud-correspondent in Groot-Brittannië Tim Overdiek. RTL doet eveneens live verslag via de zender RTL 7.

Bron: NOS/Broadcast Magazine

Bericht delen