Media Diamant voor Wendy Hendrickx
vrijdag 14 juni 2024

Media Diamant voor Wendy Hendrickx

Wendy Hendrickx heeft donderdag een Media Diamant ontvangen uit handen van autocoureur Tom Coronel en tv-presentator Kees Jansma.

De Media Diamant wordt elk jaar aan het einde van het tv-seizoen uitgereikt aan een persoon die zich achter de schermen in Hillywood meer dan verdienstelijk heeft gemaakt. Op het Joop van den Endeplein op het Media Park staat een speciale Diamantmuur waar de Media Diamanten zijn te bewonderen die de voorbije jaren zijn uitgereikt.

Wendy Hendrickx is werkzaam als Head of Live Production bij Formule 1, de organisatie die wereldwijd de tv-uitzendingen verzorgt. Haar televisieloopbaan begon ze bij FilmNet/SuperSport.

Vervolgens werkte ze bij Canal+, WK Producties, Eyeworks Sport, Infostrada Sport en Southfields, waar ze diverse sporten en grote sportevenementen in binnen- en buitenland produceerde. Tot eind 2019 was ze onder meer verantwoordelijk voor de Formule 1-programma’s van Ziggo Sport.

’Wendy blinkt al tientallen jaren uit door tomeloze inzet, geweldig vakmanschap, stralende passie en duidelijk aantoonbaar talent. Haar buitengewone carrière in de tv-wereld bracht haar naar de top van de sporttelevisie’, luidt het juryrapport.

Dat Tom Coronel en Kees Jansma de Media Diamant onthulden was niet toevallig: beiden werkten lang samen met Hendrickx.

Bron: NHD/BM
Foto: Burgemeester Gerhard van den Top, Wendy Hendrickx, Tom Coronel en Kees Jansma bij de Diamantmuur op het Media Park

Bericht delen