MAX zendt de film Mi Vida met Loes Luca uit
dinsdag 20 juli 2021

MAX zendt de film Mi Vida met Loes Luca uit

Op zondag 25 juli zendt MAX de film Mi Vida uit om 20.20 uur op NPO 3. Het is een film, met in de hoofdrol Loes Luca, over het realiseren van dromen, levensverwachtingen, de toekomst en vriendschappen.

Mi Vida is bekroond met Gouden Film Award en internationaal met een Golden Remi Award Best Foreign Film. De regie is in handen van Norbert ter Hall en het scenario is geschreven door Roos Ouwehand. Mi Vida is een coproductie van Phanta Film, Omroep MAX, All Go Movies (SP) en Canal Sur Andalusia (SP). De film verscheen in 2019 in de bioscoop.

Het verhaal
Kapster Lou uit Schiedam koestert een heimelijke droom. Ze zou wel in Spanje willen wonen. Maar dat gaat niet met de zorg voor haar kinderen en kleinkinderen. Dan besluit Lou een cursus Spaans in Cádiz te volgen. Ver weg van alles wat ze kent. In een kinderbed bij een gastgezin tussen feestvierende studenten. Wat had ze eigenlijk gedacht? Toch begint ze zich thuis te voelen in de gastvrije stad aan zee.

Ze vindt een nieuwe kamer en sluit vriendschap met haar lerares Spaans, Andrea, die haar aanmoedigt haar droom waar te maken en een kapsalon in Cádiz te openen. Maar dan staat haar zwangere dochter Barbara ineens onaangekondigd op de stoep. Zij vindt Lou’s verhuisplannen belachelijk en egocentrisch. Haar moeder hoort in Schiedam, bij haar kinderen en kleinkinderen.

En ook zoon Ronny, die in een scheiding ligt, voelt zich verraden als hij hoort dat zijn moeder ver van huis een nieuw leven wil gaan opbouwen. Op haar leeftijd kan ze toch niet zomaar aan iets nieuws beginnen? Lou staat voor een dilemma; kiest ze voor haar eigen leven of dat van haar familie?

Cast
De cast wordt onder meer gevormd door Loes Luca (Lou), Elvira Mínguez (Andrea), Fermi Reixach (José), Loïc Bellemans (Luc), Anniek Pheifer (Barbara), Diewertje Dir (Charlie), Ida Ogbamichael (Anna) en Mark Kraan (Ronny).

Bron: Omroep MAX/BM

Bericht delen