dinsdag 16 januari 2018

MAX volgt Bernice Notenboom tijdens expeditie Desert Alert!

Omroep MAX zendt in het najaar de nieuwe expeditie Desert Alert! van Bernice Notenboom uit. Op 8 januari start de beroepsavonturier met metereoloog en weervrouw Margot Ribberink met de expeditie door de Sahara die anderhalve maand duurt.

In de Sahara onderzoeken de dames wat de gevolgen van de klimaatveranderingen in de Sahara zijn. De wetenschappers kunnen hier nog geen eensluidend antwoord op geven. Notenboom en Ribberink proberen deze vragen tijdens hun expeditie trachten te beantwoorden. Per kajak trekken zij over de rivieren Bani en Niger dwars door Mali. Daar spreken zij met mensen die langs deze belangrijke levensaders wonen, die stromen tussen de Sahel en de Sahara. Vervolgens trekt het team op kamelen naar het Noorden van Mali naar de stad Araouane om er de verwoestijning in beeld te brengen.

Omroep MAX-directeur Jan Slagter: “Deze expeditie zend ik graag uit om een simpele en belangrijke reden: de expeditie Desert Alert! spreekt me ontzettend aan en ik ben erg nieuwsgierig naar de bevindingen van Bernice en Margot. Ik denk dat belangrijk is om heel concreet in beeld te brengen wat de gevolgen zijn van de klimaatveranderingen. En dus ook juist hoe onzeker en onvoorspelbaar die gevolgen zijn, er is (nog) geen absolute waarheid. Ik heb er alle vertrouwen in dat Bernice en Margot ons mee kunnen nemen op een geweldige en leerzame expeditie.”

Via www.desertalert.nl is de expeditie te volgen.

Bron: Omroep MAX/Broadcast Magazine

Bericht delen