Max Verstappen werkt mee aan Netflix-serie Drive to Survive
zaterdag 2 juli 2022

Max Verstappen werkt mee aan Netflix-serie Drive to Survive

Max Verstappen krijgt een prominentere rol in het vijfde seizoen van de populaire Netflix-serie Drive to Survive. De Nederlandse coureur weigerde eerder mee te werken aan de serie over de Formule 1, vanwege de onrealistische manier waarop de makers de coureurs neerzetten. Verstappen wil nu onder zijn voorwaarden wel meedoen.

De wereldkampioen heeft een “kort maar goed gesprek” met de producenten van de serie gevoerd, zei hij voorafgaand aan de training voor de Grand Prix van Groot-Brittannië op het circuit van Silverstone.

“Ik heb ze verteld wat in het verleden volgens mij niet goed ging. Ik wil wat meer inspraak hebben in de manier waarop ik word geportretteerd, in plaats van dat ik een interview geef en dat ik niet weet wat ze daarmee gaan doen. Het moet wat realistischer zijn en ik wil daar wat meer controle over hebben.”

Zo wil Verstappen vooraf zien welke beelden van hem worden opgenomen in de serie. “Soms weet je niet dat ze met een camera achter je lopen. Ik moet dan ook kunnen zeggen: sorry jongens, dit zorgt ervoor dat ik op een verkeerde manier word neergezet.”

Van Drive to Survive zijn al vier seizoenen gemaakt, over de jaren 2018 tot en met 2021 in de Formule 1. Afgelopen jaar veroverde Verstappen zijn eerste wereldtitel na een meeslepende strijd met Lewis Hamilton. De opnames voor het vijfde seizoen zijn nu bezig.

“Ik houd er niet van om op de voorgrond te staan, maar ik begrijp wel dat ze ook mij willen zien in Drive to Survive“, zegt de coureur. “Deze Netflix-serie helpt enorm voor de populariteit van de sport, zeker in de Verenigde Staten.”

Zie ook het artikel Max Verstappen en Viaplay bundelen krachten in partnership.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen