dinsdag 16 januari 2018

MAX en BNN sponsoren Gouden Televizier-Ring Gala

MAX en BNN betalen mee aan het Gouden Televizierring Gala dat vandaag wordt gehouden. Beide omroepen waren de enige die reageerden op een oproep van organisator AVRO voor een bijdrage. MAX had nog wat geld over en geeft 125.000 euro aan de AVRO. “We hebben het afgelopen seizoen nog efficiënter gewerkt dan verwacht,” zegt directeur Jan Slagter in De Telegraaf.

Hij is verbaasd over het uitblijven van reacties van andere omroepen. “Ik vind het wel vreemd dat de meeste anderen het hebben laten afweten, dit is toch wel het tv-feest van het jaar. En door elkaar te helpen geef je aan dat het niet alleen haat en nijd is in Hilversum.” Als tegenprestatie wordt het logo van MAX aan het begin van de uitzending getoond.

BNN levert een (kleinere) bijdrage voor het aansluitende feest. “We zijn genomineerd en vinden het leuk als daar ook een passend feestje bij komt,” aldus BNN directeur Lucas Goes. “Voor de volledigheid: het is verenigingsgeld, we betalen dit niet van ons tv-budget.”

AVRO-directeur Willemijn Maas: “Het is fijn om te weten dat omroepen elkaar in tijden van bezuinigingen willen steunen. (..) Het Gouden Televizierring Gala is al 46 jaar een begrip en daarmee uitgegroeid tot amusement van grote klasse. Dat willen we als AVRO graag waarborgen.”

Mogelijk komt de TROS ook nog met een bijdrage over de brug. Alleen niet vooraf. “Maar als we achteraf een rekening krijgen, zullen we die betalen,” zegt een woordvoerder.

Bron: Mediajournaal/Broadcast Magazine

Bericht delen