dinsdag 16 januari 2018

Matthijs van Nieuwkerk sloeg aanbod RTL 4 af

Foto: Leendert Jansen

Presentator Matthijs van Nieuwkerk heeft een aanbod van RTL 4 om een talkshow te presenteren rond half elf ’s avonds afgeslagen. Dat vertelt RTL 4 programma-directeur Erland Galjaard deze week in het tijdschrift Nieuwe Revu. “Ik heb weleens contact gezocht met Matthijs van Nieuwkerk met de vraag: zou je er iets voor voelen om bij RTL een soort talkshow te presenteren rond de klok van half 11? Daar heeft hij even over nagedacht en er uiteindelijk voor bedankt.”

Volgens Galjaard is half elf ’s avonds de enige zwakke schakel van RTL. “Het zou prachtig zijn als we een waardige opvolger van Barend & Van Dorp zouden hebben.”

In het interview laat Galjaard weten erg verheugd te zijn met de komst van TROS-programma Dit was het nieuws. Hij zou overigens ook graag Het mooiste meisje van de klas van de TROS willen hebben en ‘natuurlijk’ staat ook Boer zoekt Vrouw op zijn lijstje. Volgens de RTL-baas is Boer zoekt Vrouw geen typisch programma voor de publieke omroep. Het programma wordt geproduceerd door Blue Circle, dat net als RTL Nederland onderdeel is van Bertelsmann. De KRO koopt het programma Boer zoekt Vrouw dus in bij de eigenaar van RTL.

Bron: Nu.nl/Broadcast Magazinhe

Bericht delen