Matthijs van Nieuwkerk nieuwe presentator College Tour
woensdag 6 maart 2019

Matthijs van Nieuwkerk nieuwe presentator College Tour

Matthijs van Nieuwkerk gaat een nieuwe serie afleveringen van het tv-programma College Tour presenteren. De serie is vanaf 19 mei te zien op de zaterdagavond op NPO 1. Dat meldt het AD en het is inmiddels bevestigd door de NTR.

College Tour werd tot februari vorig jaar uitgezonden door de NTR en werd toen nog gepresenteerd door Twan Huys, die daarna de overstap maakte naar RTL. Huys moest daar deze week vertrekken, omdat zijn programma RTL Late Night te weinig kijkers trok.

Binnen de tv-wereld werd er eerst nog rekening mee gehouden dat College Tour met Huys zou meeverhuizen naar RTL. Ook waren er geluiden dat hij bij de publieke omroep zou terugkeren als presentator van het interviewprogramma, maar nu is dus gekozen voor Van Nieuwkerk.

De afgelopen maanden is een oplossing gezocht voor de uitzendrechten van het programma. Die waren in handen van de NTR en Huys. Twan Huys zei na zijn vertrek naar RTL in een interview met het AD nog dat hij het niet logisch zou vinden als College Tour terugkeert bij de NTR. “Het programma hangt heel erg aan mij en ik was zeer nauw betrokken bij de totstandkoming van elke aflevering”, zei hij tegen de krant.

Nadat Huys de publieke omroep toestemming had gegeven om met het programma door te gaan, zou meteen contact zijn gezocht met Van Nieuwkerk. Ook BNNVARA wordt nu dus bij het programma betrokken.

Willemijn Francissen, mediadirecteur van de NTR: “We zijn heel blij dat Van Nieuwkerk ja heeft gezegd tegen College Tour. En ook dat de collega’s van BNNVARA hierin mee willen gaan. De NPO heeft het ook nog eens een prachtslot gegeven op de zondagavond op NPO 1 – we hebben, kortom, alle reden om uit te kijken naar een nieuwe serie.”

Bron: AD/NTR/BM

Bericht delen