Matthijs van Nieuwkerk genezen van corona
woensdag 20 januari 2021

Matthijs van Nieuwkerk genezen van corona

Het programma Matthijs Gaat Door is zaterdag te zien. Presentator Matthijs van Nieuwkerk was besmet met het coronavirus, maar is nu genezen. Dat meldt een woordvoerder van BNNVARA.

De eerste aflevering is nu zaterdag 23 januari om 21.40 uur te bekijken op NPO 1. Eigenlijk zou het programma al op 9 januari van start gaan, maar vanwege de coronabesmetting van Van Nieuwkerk werd dat uitgesteld. Een week later, op 16 januari, kampte hij nog steeds met klachten. Wel was er op oudejaarsavond al een special van het programma te zien. Daar keken 1.051.000 mensen naar.

De 60-jarige talkshowcoryfee hield tot de uitzending geheim hoe de invulling van het praatprogramma zou zijn. Op oudejaarsavond waren live optredens en cabaret te zien. Joost Prinsen schoof aan om poëzie met de kijkers te delen.

Van Nieuwkerk gaf aan dat de coronacrisis een flinke impact heeft gehad op zijn nieuwe show. Voor de uitzending op 31 december vertelde hij: “We hebben een maand geleden alles weggegooid. We hoopten toch nog lang op een coranaluwe periode en op een publiek van vierhonderd mensen. Daar had ik zin in en plannen mee. Maar om een fonkelnieuw tv-theater te openen zonder publiek, vond ik een zwaktebod.”

Bron: AD/BM

Bericht delen