Matthijs van Nieuwkerk en Ilse DeLange presenteren muziekprogramma POP22
maandag 2 mei 2022

Matthijs van Nieuwkerk en Ilse DeLange presenteren muziekprogramma POP22

In POP22, gepresenteerd door Matthijs van Nieuwkerk en Ilse DeLange, krijgen Nederlandse artiesten letterlijk en figuurlijk een podium. De populairste bands en artiesten van het moment, beginnende muzikanten en nog onontdekte talenten: in dit muziekprogramma is plek voor iedereen.

Pop, rock, soul, hiphop, dance en het levenslied komen samen op vier verschillende podia waarop vier bands of artiesten optreden. Hoe gaat het met hen nu ze weer kunnen optreden? Wat is hun eerste of nieuwste single en welke plaat zouden de artiesten meenemen naar een onbewoond eiland?

Ilse en Matthijs praten met ze, leggen dwarsverbanden, en zorgen bovenal voor avontuur. POP22 is op 19 en 26 mei om 21.30 uur te zien bij BNNVARA op NPO 1. Ilse DeLange: “Een programma waarin de etalage van de Nederlandse popmuziek wordt getoond, zou een culturele dienstplicht van de publieke omroep moeten zijn.”

In de eerste aflevering vertelt Davina Michelle over haar concert in Ahoy en hoe zij jong talent een podium geeft. Sor speelt zijn nieuwe single met zijn ‘sorkest’, en Blanks deelt hoe hij uitgroeide van YouTuber naar popartiest. Als laatste vertelt Froukje ondermeer over de totstandkoming van haar nieuwe EP én speelt ze haar nieuwe single.

POP22 is een coproductie van BNNVARA en MediaLane.

Bron: BNNVARA/BM
Foto: Olivier Thijssen/BNNVARA

Bericht delen