dinsdag 16 januari 2018

Master Media Innovation start in januari

De Executive Master in Media Innovation gaat op 9 januari in het Hilversumse Media Park van start. De master is ontwikkeld en wordt verzorgd door de Academy for Digital Entertainment, onderdeel van de internationaal georiënteerde hoger onderwijsinstelling NHTV Breda.

De komst van deze masteropleiding past binnen de initiatieven die vanuit het project Hilversum Media Campus worden opgezet om ervoor te zorgen dat onderwijs en bedrijfsleven beter op elkaar aangesloten worden

De Executive Master in Media Innovation is de eerste en enige master gericht op media innovatie op strategisch niveau in Nederland. Onderwerpen zijn onder meer verdienmodellen, waardeketens, technologische ontwikkelingen, platformen, communicatiestrategieën en formats. Het doel van de studie is professionals uit de mediawereld in staat te stellen innovatieve, marktgerichte mediaproducten te ontwikkelen.

Recent werden vanuit het project Hilversum Media Campus resultaten gepresenteerd van onderzoek naar de aansluiting tussen mediabedrijven en -opleidingen. Vanuit deze resultaten worden onder de vlag van Hilversum Media Campus activiteiten opgezet met de betrokken partners om te komen tot een betere aansluiting van vraag en aanbod op de media-arbeidsmarkt. De initiatiefnemers van Hilversum Media Campus zijn daarom verheugd met de komst van de master naar de Mediastad.

Freek van ’t Ooster (directie iMMovator): “Het onderzoek van Hilversum Media Campus laat zien dat op een breed vlak werk aan de winkel is om de toekomstige én huidige mediamedewerkers te voorzien van de juiste competenties. Met de partners willen we een Mediapact verkennen om de juiste maatregelen te treffen. Deze master loopt daar alvast op vooruit met een aanbod aan de bovenkant van de markt”.

Wethouder Economische Zaken Jan Rensen van de gemeente Hilversum: “Het initiatief dat NHTV neemt met de ontwikkeling van deze master is prachtig. Een opleiding op dergelijk niveau ontbrak nog in het ecosysteem en het is goed voor de sector dat een opleiding van dit niveau in Hilversum wordt georganiseerd. Daarom ondersteunen wij dit initiatief vanuit Hilversum Media Campus.”

Bron: Gemeente Hilversum/NHTV

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jan Rensen (Gemeente Hilversum) feliciteert Daphne Heeroma (NHTV) met de start van de master Media Innovation.

 

Bericht delen