Martin van Waardenberg wint prijs voor Het geheime dagboek van Hendrik Groen
zondag 18 maart 2018

Martin van Waardenberg wint prijs voor Het geheime dagboek van Hendrik Groen

Martin van Waardenberg heeft een Zilveren Krulstaart gewonnen voor het scenario van MAX’ dramaserie Het geheime dagboek van Hendrik Groen. De prijs werd zondag aan hem overhandigd in VondelCS in Amsterdam.

De Zilveren Krulstaart is een Nederlandse vakprijs voor scenarioschrijvers. Martin van Waardenberg ontving de prijs in de categorie ‘Televisieserie’. De genomineerden en winnaars worden gekozen door de leden van het Netwerk Scenarioschrijvers. Het scenario van Het geheime dagboek van Hendrik Groen is geschreven op basis van het boek Pogingen iets van het leven te maken – Het geheime dagboek van Hendrik Groen.

In een dagboek beschrijft Hendrik Groen zijn leven in een verzorgingshuis in Amsterdam-Noord. Hij mag dan wel oud zijn, hij is nog lang niet dood. Samen met enkele andere bewoners van het verzorgingshuis richt hij de rebellenclub Omanido op: oud maar niet dood. Want, waarom zou het leven alleen nog moeten bestaan uit koffiedrinken en achter de geraniums wachten op het einde?

Deelnemende acteurs zijn Kees Hulst (Hendrik Groen), André van Duin (Evert), Olga Zuiderhoek (Eefje), Coby Timp (Grietje), Dries Smits (Edward), Rob van de Meeberg (Graeme), Ad van Kempen (Antoine), Rick Nicolet (Ria), Nhung Dam (Anja Appelboom), Anne Lamsvelt (Coby de Roos), Rosa Reuten (Directrice Stelwagen) en Tina de Bruin (Tine).

Het geheime dagboek van Hendrik Groen is een coproductie van BlazHoffski en Omroep MAX.

Bron: Omroep MAX/BM

Bericht delen