Mart Hoogkamer maakt het winnende Oranje-lied bekend
zondag 30 oktober 2022

Mart Hoogkamer maakt het winnende Oranje-lied bekend

Zanger Mart Hoogkamer heeft zaterdagavond tijdens de live special van I Want Your Song op SBS6 het nieuwe voetbalvolkslied en de winnende songwriters bekendgemaakt.

Het was geen gemakkelijke opgave, maar uiteindelijk was er één lied dat Mart écht kon overtuigen. Songwriters Carlo Rijsdijk en Manfred Jongenelis schreven het nummer Mijn oranje hart waarmee we tijdens het aankomende WK als twaalfde man pal achter Oranje kunnen staan.

In de studio pitchten zes songwriters aan zowel Mart als het aanwezige publiek een speciaal voor de gelegenheid geschreven voetbalvolkslied. De kijkers en de fans in de studio mochten op hun favoriete lied stemmen, maar het was Mart zelf die de uiteindelijke beslissing nam en Mijn oranje hart meteen live ten gehore bracht.

Het lied is klaar om de hitlijsten te bestormen: maandagochtend wordt het – officieel door de KNVB goedgekeurde – lied gelanceerd in De 538 Ochtend met Wietze en Klaas op Radio 538 en vervolgens verspreid via alle mogelijke kanalen. De eerste kampioen is bekend… nu het Nederlands elftal nog!

I Want Your Song is een format van Talpa Concepts en Rochford Productions en wordt geproduceerd door Talpa Entertainment Productions.

Bron: Talpa Network/BM
Foto: William Rutten/Talpa

Bericht delen