woensdag 17 januari 2018

Marlijn: de dolende dertiger bij KRO-NCRV

In de nieuwe zesdelige serie Marlijn: de dolende dertiger zoekt Marlijn Weerdenburg naar antwoorden op de levensvragen van de dertigers van nu. KRO-NCRV brengt het programma vanaf 11 oktober op NPO 3.

In een persoonlijke ontdekkingstocht duikt ze in de wereld van haar leeftijdgenoten, die worstelen met keuzestress, issues in de liefde, kinderen en carrière, sociale media en zingeving. Ze spiegelt zich aan bekende collega’s in de tv- en filmwereld, laat zich inspireren door ‘gewone’ dertigers, praat met deskundigen, en onderzoekt de trend op het gebied van yoga, mindfullness en detoxretreats.

Driekwart van de hoogopgeleide dertigers in Nederland kampt net als Weerdenburg met het dertigersdilemma. Door onbegrensde keuzemogelijkheden in een wereld waarin letterlijk alles maakbaar lijkt, zien zij in deze cruciale levensfase – biologisch, financieel en sociaal-maatschappelijk bepalend voor de rest van het leven – door de bomen het bos niet meer.

De sociale media spelen hierin een grote rol. Verwende aanstellerij volgens oudere generaties. Maar voor een grote groep dertigers een serieus probleem.

Marlijn: de dolende dertiger is vanaf 11 oktober iedere dinsdag om 21.20 uur te zien op NPO 3.

Bron:KRO-NCRV/Broadcast Magazine

Bericht delen