woensdag 17 januari 2018

Mark Rutte in Zomergasten

Minister-President Mark Rutte is één van de zes VPRO Zomergasten van 2016. Dat maakt presentator Thomas Erdbrink vanochtend bekend. Zondag 4 september is Rutte te gast in het programma. Morgenochtend om 8.00 uur wordt de tweede VPRO Zomergast via Facebook bekend gemaakt.

Rutte: “Ik ben een trouwe kijker van Zomergasten. De uitzendingen die mij het meest zijn bijgebleven, zijn die waarin achter een ogenschijnlijk simpel fragment een bijzonder verhaal schuilgaat. Ik hoop dat mijn avond bij Zomergasten voor de kijkers ook een paar van zulke momenten oplevert. Ongelooflijk spannend en ik kijk ernaar uit.”

Erdbrink op Facebook: “Ik woon al lang in Iran, maar volg het Nederlands nieuws op de voet. En daarom zie ik, als nieuwsgierige buitenstaander, heel erg uit naar het Zomergasteninterview met Mark Rutte. Hij is een liberaal, onder zijn leiding staat Nederland er – in de statistieken in ieder geval – redelijk goed voor. Maar desondanks heeft in ons land iedereen constant wat te klagen, zo lijkt het wel. Hij niet, hij moet altijd lachen. Maar wat gaat er schuil achter dat guitige gelaat?”

Sinds 1988 werd VPRO Zomergasten achtereenvolgend gepresenteerd door: Peter van Ingen, Freek de Jonge, Wim T. Schippers, Hanneke Groenteman, Adriaan van Dis, Joost Zwagerman, Connie Palmen, Joris Luyendijk, Bas Heijne, Margriet van der Linden, Jelle Brandt Corstius, Jan Leyers en Wilfried de Jong. Dit jaar is journalist en Iran-correspondent Thomas Erdbrink de presentator.

VPRO Zomergasten, van 31 juli tot en met 4 september iedere zondagavond om 20.15 uur bij de VPRO op NPO 2.

Bron: VPRO/Broadcast Magazine

Bericht delen