dinsdag 16 januari 2018

Mark Minkman lid Raad van Toezicht Beeld en Geluid

Mark Minkman, zakelijk directeur VARA, is per 13 april toegetreden tot de Raad van Toezicht van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Hij volgt Willemijn Maas op, algemeen directeur AVRO, die sinds maart 2007 zitting had in de raad.

Minkman: “Als cultuurhistorisch instituut draagt Beeld en Geluid zorg voor de verzameling, opslag, documentatie, bestudering en beschikbaarstelling van ons Nederlandse audiovisuele erfgoed. Beeld en Geluid beheert meer dan 700.000 uur aan materiaal, waaronder radio- en televisieprogramma’s afkomstig van de publieke omroepen, en films en documentaires. De publieke omroepen weten met hun programmering een breed publiek in Nederland te bereiken en de activiteiten van Beeld en Geluid versterken die publieke waarde. Bovendien is het belangrijk dat het cultureel erfgoed goed bewaard en geconserveerd blijft. Ik ben dan ook zeer gemotiveerd voor deze toezichthoudende functie en verheug me erop om in deze nieuwe rol aan de slag te gaan.”

De Raad van Toezicht heeft zeven leden, waarvan het ministerie van OCW de voorzitter benoemt. Drie leden worden door de NPO benoemd en de drie andere leden door de raad zelf. De huidige Raad van Toezicht bestaat uit: Henk Hagoort (lid en tevens voorzitter a.i.), voorzitter Raad van bestuur NPO, Lucas Goes, algemeen directeur BNN, Mark Minkman, zakelijk directeur VARA, Ernst Veen, directeur Nieuwe Kerk en de Hermitage, Annet Aris, lid van de OPTA en adjunct professor of strategy aan de INSEAD, Fontainebleau en Eric van Stade, algemeen directeur SBS.

Bron: Beeld en Geluid/Broadcast Magazine

Bericht delen