Maria Fiselier nieuwe presentator bij AVROTROS
maandag 25 april 2022

Maria Fiselier nieuwe presentator bij AVROTROS

Mezzosopraan Maria Fiselier is de nieuwe presentator van AVROTROS. Zij presenteert vanaf nu alle tv-registraties van klassieke concerten en evenementen bij de omroep. AVROTROS brengt het hele jaar door een aanbod van klassieke concerten op tv; concerten met een uniek verhaal, een bijzondere aanleiding of vanaf een mooie buitenlocatie.

Haar eerste presentatie komt dinsdag 26 april vanuit het Concertgebouw waar het Koningsnachtconcert plaatsvindt. Verder staan onder andere nog het AVROTROS Lenteconcert, het 40-jarig jubileum van het Prinsengrachtconcert en Opening Night en de Kerstmatinee van het Concertgebouworkest voor dit jaar op de agenda.

AVROTROS wil geïnteresseerd publiek door de klassieke wereld gidsen en aansluiten op de belevingswereld van deze brede groep. Die ambitie past Maria Fiselier als een jas: “Ik wil klassieke muziek nog dichter bij de mensen brengen en geloof dat mijn enthousiasme en passie voor deze kunstvorm aanstekelijk werken. Ik wil mensen laten zien en horen hoe ongelofelijk mooi klassieke muziek kan zijn en hoe puur de muziek bij mensen binnen kan komen. Ook wanneer ze de etiketten en tradities niet kennen. Als presentator bij AVROTROS kan en mag ik precies dat doen. Ik ben razend enthousiast over deze nieuwe uitdaging.”

Mediadirecteur Bart Barnas: “Maria Fiselier is iemand die bruggen kan slaan. Ze behoort tot de top van haar vak, heeft ontzettend veel ervaring en kan hierover op een toegankelijke en enthousiasmerende manier vertellen. Daarmee is de match 100%. We zijn daarom ook ontzettend trots dat zij zich aan ons heeft verbonden.”

Bron: AVROTROS/BM
Foto: Ruud Baan/AVROTROS

Bericht delen