dinsdag 16 januari 2018

Margriet Brandsma voor de klas

Margriet Brandsma wordt docent bij de hbo-opleiding Journalistiek van Windesheim in Zwolle. Brandsma verdiende haar sporen als politiek verslaggever en Duitsland-correspondent voor het NOS-journaal en als presentator van Met het Oog op Morgen. Ze gaat lesgeven aan eerstejaars studenten Journalistiek.

 

Bas Mesters, directeur van de opleiding, is verheugd over de komst van Brandsma: “Ze is iemand met een enorme ervaring en journalistieke vakkennis en staat middenin de veranderende praktijk van het vak. Ik denk dat zij met haar enthousiasme en ervaring een belangrijke bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van onze studenten en de dynamiek van de opleiding.”

Voor Brandsma kwam de vraag of ze 2 dagen per week wilde komen lesgeven op het juiste moment. Vorig jaar begon ze als zelfstandig journalist, na een dienstverband van 20 jaar bij NOS en 40 jaar werken voor dagbladen, radio en televisie. Ze had het voornemen om meer te schrijven en langere reportages te gaan maken en wilde iets met haar ‘berg aan journalistieke ervaring’. Brandsma: “Ik heb met veel plezier een aantal gastcolleges gegeven op een hogeschool. Ik wil graag mijn ervaring en kennis overdragen aan een nieuwe generatie aankomende journalisten.”

Bron: Windesheim/Broadcast Magazine

Bericht delen