dinsdag 16 januari 2018

Marco Verhoef wint Duidelijketaalprijs 2015

Marco Verhoef is van alle weermannen- en vrouwen de meest taalvaardige. Het Taalcentrum van de Vrije Universiteit Amsterdam,heeft hem daarom bekroond met de Duidelijketaalprijs 2015.

Taalkundigen van het Amsterdamse taalcentrum onderzochten de taalvaardigheid van tien weerpresentatoren, onder wie Reinier van den Berg, Gerrit Hiemstra, Willemijn Hoebert, William Huizinga, Peter Kuipers Munneke, Helga van Leur. Volgens Rob Doeve, directeur van het Taalcentrum-VU springt Verhoef eruit. “Hij gebruikt geen lastig jargon, spreekt zijn publiek direct aan, verbindt oorzaak en gevolg, spreekt vloeiend en bouwt zijn weerpraatje goed op”, aldus Doeve.

Het Taalcentrum VU beoordeelt elk jaar een andere beroepsgroep op taalgebruik. Eerdere winnaars waren Alexander Pechtold, Mark van Bommel, Anita Witzier, Wim Anker, Michel Mulder en Jeroen Dijsselbloem, die de prijs kreeg voor zijn perfecte Engels. De prijs bestaat uit een oorkonde en een originele cartoon van Bas van der Schot. Bekijk hier een filmpje van de uitreiking.

Bron: NOS/Broadcast Magazine

Bericht delen