dinsdag 16 januari 2018

Marco Louwerens gaat RTL 7 leiden

Met ingang van 1 april is Marco Louwerens (44) benoemd tot zenderdirecteur van RTL 7, de ‘mannenzender’ van RTL Nederland. Louwerens volgt hiermee Peter Lubbers op. Directeur Content Matthias Scholten over de aanstelling van Marco Louwerens: “Hij heeft zijn sporen verdiend in het televisievak en beschikt over kennis en ervaring op het gebied van zowel programmaontwikkeling als zenderprogrammering. Ik ben trots dat we iemand uit eigen gelederen kunnen benoemen als de juiste man op de juiste plek.”

Marco Louwerens zegt zelf: “Er ligt een solide basis voor het vernieuwde RTL 7. Ik heb zin om de zender verder uit te bouwen en op zoek te gaan naar nieuwe thema’s die RTL 7 nog meer smoel geven.”

Louwerens startte vier jaar geleden bij RTL als creative consultant bij RTL Productions en RTL Concepts. De afgelopen twee jaar was hij werkzaam in het programma managementteam bij RTL 4. Voor die zender was hij onder andere verantwoordelijk voor programma’s als X Factor, Ushi & Loesie, Bonje Bij De Buren, Benidorm Bastards enWat Vindt Nederland. Eerder werkte hij in verschillende functies bij onder andere KRO, TROS, VARA en John de Mol Produkties.

Bron: RTL Nederland/Broadcast Magazine

Bericht delen