dinsdag 16 januari 2018

Marcel Gelauff hoofdredacteur NOS Nieuws

Marcel Gelauff wordt per 1 juli hoofdredacteur van NOS Nieuws. Hij volgt in die functie Hans Laroes op, die na 23 jaar de NOS gaat verlaten. Gelauff werkt sinds 2003 bij de NOS en is sinds enkele jaren plaatsvervangend hoofdredacteur NOS Nieuws.

Jan de Jong, algemeen directeur NOS: “Met de benoeming van Marcel Gelauff tot hoofdredacteur ben ik blij. De selectiecommissie heeft de afgelopen maanden intensieve gesprekken gevoerd en is tot een unaniem besluit gekomen. Marcel is een echte journalist. In hart en nieren. En dat al bijna dertig jaar lang. Ik heb de overtuiging dat NOS Nieuws onder zijn leiding zich nog verder kan ontwikkelen. Hij beschikt over bewezen management kwaliteiten. Marcel durft moeilijke beslissingen te nemen. Dat is des te meer nodig in een tijd dat de NOS, en dus ook de afdeling nieuws, zware bezuinigen boven het hoofd hangen.”

Marcel Gelauff: “Ik ben ongelooflijk vereerd en blij dat ik de komende jaren leiding mag geven aan NOS Nieuws. We leven in een journalistiek uitdagende tijd, waarin de digitale revolutie het mediagebruik razendsnel doet veranderen. Daarop vanuit onze publieke taak journalistiek inspelen en meeveranderen is geweldig om te doen. Tegelijkertijd staat de meest crossmediale nieuwsorganisatie van Nederland een zeer zware tijd te wachten door de enorme bezuinigingen die op de publieke omroep afkomen. Ik zie het vooral als mijn taak om de journalistieke kracht en waarden van NOS Nieuws ook in die moeilijke tijd te blijven vernieuwen. En om te strijden voor het behoud van NOS Nieuws als een van de belangrijkste poten waar de Nederlandse publiek omroep op steunt.”

Gelauff begon zijn journalistieke carrière in 1980 bij de Leidse Courant. Daarna werkte hij bij De Gooi- en Eemlander als chef Nieuwsdienst. In 1992 stapte hij over naar RTL Nieuws. Daar bekleedde hij diverse journalistieke functies, waaronder eindredacteur RTL Nieuws en chef parlementaire redactie.

Bron: NOS/Broadcast Magazine

Bericht delen