Marathonuitzending Chriet Titulaer op NPO Best
woensdag 17 januari 2018

Marathonuitzending Chriet Titulaer op NPO Best

Het themakanaal NPO Best brengt zaterdag 29 april, een eerbetoon aan tv-persoonlijkheid en sterrenkundige Chriet Titulaer (1943-2017). Vanaf 22.10 uur start een marathonuitzending rond Wondere Wereld, het TROS-programma waarmee Titulaer televisiegeschiedenis schrijft in de jaren ’80.

De kijker ziet tijdens de Wondere Wereld Marathon twee volledige afleveringen uit 1985 en 1989. Verder treedt Titulaer op als quizmaster in Win de Wondere Wereld (1987) vanuit het Evoluon in Eindhoven.

Chriet Titulaer heeft in zijn programma Wondere Wereld een aantal voorspellingen gedaan op het gebied van techniek en samenleving, die ruimschoots zijn uitgekomen: van glasvezelcommunicatie tot beeldtelefoon en telewinkelen. Bovendien heeft hij de komst van themakanalen voorspeld, een reden te meer om hem op het NPO-themakanaal een hommage te brengen.

De Wondere Wereld Marathon (AVROTROS) is op zaterdag 29 april om 22.10 uur te zien op NPO Best. Voor iedereen te bekijken in het basispakket van KPN (kanaal 58) en Ziggo (kanaal 311). Tijdens de zomerprogrammering van NPO Best (1 juni tot en met 3 september) worden alle bewaarde afleveringen van Wondere Wereld nog een keer uitgezonden.

Bron: NPO

Bericht delen