Manon van der Hoek nieuwe voorzitter NCP
maandag 1 februari 2021

Manon van der Hoek nieuwe voorzitter NCP

Tijdens de Algemene Ledenvergadering is Manon van der Hoek benoemd tot nieuwe voorzitter van de Vereniging van Nederlandse Content Producenten (NCP). Zij volgt per 1 februari Willem Zijlstra op die de afgelopen 2,5 jaar voorzitter van NCP was.

Ook de bestuurstermijnen van Jenny Puzelik en Sander van Meurs zijn geëindigd. Zij worden opgevolgd door Irene van den Brekel (Human Factor) en Edwin van der Veen (ITV).

Manon van der Hoek maakte als penningmeester al deel uit van het NCP-bestuur. Zij werkt sinds 2017 als director business en legal affairs bij Fremantle. Eerder was zij onder meer werkzaam als hoofd juridische zaken bij Eyeworks en business director bij Warner Bros.

Willem Zijlstra: “De laatste twee jaar hebben het bestuur en de directie van NCP nadrukkelijk een verbindend beleid nagestreefd, met onze leden en met alle belanghebbenden die van Nederland zo’n uniek productieland maken. We hebben hierbij veel bereikt, maar – zoals altijd – is er nog veel te doen. NCP is met het vernieuwde bestuur en met Manon als voorzitter in zeer goede handen. Ik wil iedereen danken voor het vertrouwen, de inzet en samenwerking.”

Manon van der Hoek: “Ik zie enorm uit naar mijn nieuwe rol binnen NCP en om voort te bouwen op de door Willem ingeslagen weg. De audiovisuele branche is in een grote transitie die veel impact heeft op de Nederlandse producent. Om het creatief ondernemerschap te behouden en verstevigen, is samenwerking tussen alle schakels in de branche cruciaal. Daarvoor ga ik mij samen met de andere bestuursleden en het bureau hard maken.”

De samenstelling van het NCP-bestuur is vanaf 1 februari als volgt: Manon van der Hoek (voorzitter), Irene van den Brekel, Koji Nelissen, Edwin van der Veen (penningmeester). Het bestuur bestaat uit leden van fictie, non-fictie, grote en kleinere zelfstandige bedrijven en is daarmee een afspiegeling van de NCP-leden.

De vereniging van Nederlandse Content Producenten (NCP) vertegenwoordigt ongeveer 85 procent van de audiovisuele producenten van alle genres film- en televisieproducties in Nederland. NCP behartigt de belangen van haar leden in Den Haag en Hilversum.

Bron: NCP/BM

Bericht delen