Man die PowNed-verslaggever aanreed op Urk krijgt werkstraf van tachtig uur
dinsdag 3 augustus 2021

Man die PowNed-verslaggever aanreed op Urk krijgt werkstraf van tachtig uur

De 35-jarige man die eind maart met zijn auto inreed op verslaggever Mark Baanders van PowNed bij de Sionkerk op Urk is dinsdag veroordeeld tot een werkstraf van tachtig uur. Dat was ook geëist door het Openbaar Ministerie.

De man, Jacob B., werd bedreiging en gevaarlijk rijgedrag ten laste gelegd. B. ging op 28 maart met zijn dochter naar de Sionkerk en parkeerde in een vak waar Mark Baanders (Slijptol) van PowNed stond. Deze moest vervolgens wegspringen en zei dat de auto zijn knie had geraakt. Volgens de rechter is dat niet bewezen. Nadat B. was uitgestapt, sloeg hij de microfoon uit de handen van de verslaggever.

B. zei zich van geen kwaad bewust te zijn. Naar eigen zeggen had hij de journalist niet gezien. De rechter geloofde dat echter niet. Van per ongeluk aanrijden is geen sprake geweest, aldus de rechter. “U bent willens en wetens doorgereden en hebt de kans aanvaard dat u de verslaggever zou verwonden. Het had ook veel slechter kunnen aflopen.” Volgens de rechter heeft B. ook gezien dat degene op wie hij inreed een journalist was.

Vorige week werden twee broers van 26 en 28 jaar uit Urk al veroordeeld tot taakstraffen tot 150 uur omdat ze dezelfde journalist belaagden. De jongste broer moet ook een schadevergoeding van 250 euro betalen aan de cameraman die hij aanviel.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen