Makers Schuldig lanceren campagneweek
woensdag 17 januari 2018

Makers Schuldig lanceren campagneweek

De makers van de Human-documentaireserie Schuldig en De Correspondent lanceren de campagne Schuldvrij!, een week met voorstellen en oproepen om een einde te maken aan problemen in de schuldenindustrie. Sarah Sylbing, regisseur Schuldig: “Onze serie heeft het onderwerp op de kaart gezet. Mensen denken minder snel: eigen schuld; dikke bult. Maar in politiek Den Haag blijft het wat ons betreft nog te stil.”

Daarom zijn Jesse Frederik van De Correspondent, Ester Gould en Sarah Sylbing (regisseurs van Schuldig), Annemarie Gehrels (lobbyist en schuldhulpvrijwilliger) en politicoloog Pieter Hilhorst (Amargi) Schuldvrij! begonnen: een campagne om aandacht te vragen voor de misstanden in de Nederlandse schuldenindustrie.

De Schuldvrij!-week begint op 16 oktober met de presentatie van een manifest met vijf aanbevelingen aan de Haagse politiek. Zoals een halt toeroepen aan het beboeten van armoede en een collectief overheidsloket voor schulden. Het manifest wordt ondersteund door bedrijven als Achmea, CZ, Delta Lloyd Foundation en Aegon, door organisaties van sociale raadslieden en schuldhulpvrijwilligers, en door individuele faillissementsrechters, deurwaarders en bekende Nederlanders als Dennis van de dierenwinkel (en Beau van Erven Dorens).

Behalve het verzamelen van handtekeningen roepen de initiatiefnemers mensen op om kunst van hun ‘schuldenpost’ te maken. Dit om de schuldenbureaucratie in beeld te brengen. Ook geeft een drietal kunstenaars hun visie op schuldenpost. Op dit moment hebben zich al meer dan 1200 mensen aangemeld voor het Facebookevenement.

Bron: Herrie Film & TV/BM

Bericht delen