dinsdag 16 januari 2018

Maas (AVRO): “Ik wil een clubhuis nieuwe stijl”

Willemijn Maas (53) is Algemeen directeur van de AVRO, althans nog wel. In Broadcast Magazine wordt zij uitgebreid geïnterviewd door Ton F. van Dijk in de serie Captains of Media.

Hij treft haar precies op het moment dat zij bekend maakte dat zij noch TROS-directeur Peter Kuipers voor het directeurschap van de fusieorganisatie gaat.

Maas heeft deze beslissing zakelijk genomen. Op de vraag hoe dat voelt, antwoordt ze: “Dat ik afscheid moet nemen. Dat voel ik van binnen. Dat is niet makkelijk. We gaan nu ook medewerkers ontslag aanzeggen. Dat vind ik heel moeilijk. Het is afscheid nemen van mensen, van werk, dat ik heel leuk vind.”

Maas licht de keuze toe voor de nieuwe locatie in het Amsterdamse Vondelpark die AVRO en TROS in gebruik gaan nemen: “Ik was bezig met de vraag: hoe hou je een vereniging levend. Daar moeten andere vormen bij gevonden worden. Ik dacht: ik wil een soort clubhuis nieuwe stijl in Amsterdam. Zichtbaar zijn. Zo zijn we uitgekomen in het Vondelpark. Daar komt dat clubhuis. Een media- en cultuurplek. En dan ligt het voor de hand om ook samen te werken met AT5.”
“We gaan het paviljoen Vondel CS noemen. CS van cum suis. Of van CultuurStation, powered by AVRO en TROS.”

Het volledige interview met Willemijn Maas in de serie Captains of Media is te lezen in de juni-editie van Broadcast Magazine. Nog geen abonnee? Klik hier.

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen