M heropent feestelijk de deuren van Carré
donderdag 25 juni 2020

M heropent feestelijk de deuren van Carré

Op woensdag 1 juli heropent M de deuren van Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Op die dag mogen alle theaters in Nederland weer publiek ontvangen. Nu zonder bovengrens voor het aantal, mits de anderhalve meter afstand wordt gehandhaafd.

Hét moment voor Margriet van der Linden om de studio te verlaten en met verschillende gasten en optredens in het theater aan de Amstel stil te staan bij de veranderingen van de afgelopen maanden en ook gezamenlijk de blik op de toekomst te richten. Met optredens van onder andere Freek de Jonge, Igone de Jongh & Marijn Rademaker, Shary-An en G-Roots.

Margriet van der Linden: “De afgelopen maanden hebben we aan tafel bij M vele gesprekken gevoerd. Uiteraard over de coronacrisis, de impact daarvan op ons leven en de economie, maar ook belangrijke grote thema’s als vrijheid, racisme, de positie van oud en jong en het belang van cultuur kwamen veelvuldig aan de orde.”

“In deze speciale uitzending van M ga ik met onze gasten in gesprek over wat er voor hen veranderd is en wat dat zegt over de toekomst. Niemand had drie maanden geleden kunnen denken dat we in de laatste week van dit seizoen vanuit Carré een uitzending mét publiek zouden maken. Ondanks alles, is ook dat hoopvol.”

Madeleine van der Zwaan, directeur Koninklijk Theater Carré: “Het zijn uitdagende tijden voor ons als onafhankelijk theater zonder cultuursubsidie. Dat we vanaf 2 juli weer starten met voorstellingen is een fijne voorzichtige start. Mooi dat we de live uitzending van M in ons theater hebben om ons samen in te zetten voor cultuur.”

M is woensdag 1 juli om 19.00 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 1.

Bron: KRO-NCRV/BM

Bericht delen