Lucille Werner tekent contract bij KRO-NCRV
donderdag 27 december 2018

Lucille Werner tekent contract bij KRO-NCRV

Lucille Werner gaat vanaf 1 januari 2019 weer aan de slag voor de publieke omroep. De presentatrice heeft een contract getekend bij KRO-NCRV.

De presentatrice vertelt aan het AD, waar ze gaat stoppen met het dagelijkse programma AD Ochtend Show to go dat op 3 december officieel van start ging, dat ze graag weer programma’s wil maken met een maatschappelijk karakter. “Die heel dicht op de samenleving staan.”

Werner, die bij AVROTROS tien jaar lang Lingo presenteerde, kan nog niet veel zeggen over de programma’s die ze bij KRO-NCRV gaat ontwikkelen en presenteren. Een terugkeer van Lingo wil ze nooit uitsluiten. “Want Lingo past absoluut in deze tijd. Het is naast leuk ook educatief en helpt mensen, jong én oud, weer aan de taal. Maar dat is nu echt niet de focus.”

Werner richtte in 2006 haar eigen stichting op, de Lucille Werner Foundation, die zich sterk maakt voor de integratie van mensen met een handicap in de samenleving.

Werner’s laatste wapenfeit bij SBS6 noemt ze niet echt een succes. “Ik ging naar SBS6 voor Mijn Laatste Keer. Een prachtig programma, maar om nou te zeggen dat ik daar een heel succesvol jaar heb gehad? Ik stelde mezelf de vraag waar mijn hart het snelst van gaat kloppen en dat is programma’s maken die nut hebben.”

Jochem de Jong, mediadirecteur KRO-NCRV, zegt: “We gaan met Lucille Werner de komende jaren aansprekende en vernieuwende programma’s ontwikkelen op het gebied van inclusiviteit en diversiteit.”

Bron: AD/BM

Bericht delen