woensdag 17 januari 2018

Lucia Rijker gezicht van DREAMschool bij NTR

In het nieuwe tv-programma DREAMschool gaan inspirerende Nederlanders, ondersteund door docenten, proberen schoolverlaters weer aan het leren te krijgen. Oud bokskampioene Lucia Rijker wordt het gezicht wordt van het NTR-programma. Zij heeft de rol van ‘hoofdcoach’. Het programma wordt vanaf begin 2017 op NPO 3 uitgezonden.

De jongeren die centraal staan, zijn stuk voor stuk vastgelopen in het reguliere schoolsysteem. DREAMschool gaat proberen hun hersenen weer te prikkelen en ze doelen te laten bereiken die ze zelf niet voor mogelijk hadden gehouden. In Engeland, waar het idee vandaan komt, is Jamie Oliver de initiator en het gezicht van DREAMschool. Na het succes in Engeland is er een succesvol seizoen gemaakt in de Verenigde Staten met onder anderen 50cent, David Arquette en Oliver Stone.

Rijker: “Ik ben voor velen nog steeds die bokser, maar ik ben eigenlijk al jarenlang actief als coach in jeugdprojecten. Dat kan ik eindelijk eens aan het publiek laten zien.” TV-producent No Pictures Please van Ewout Genemans begint binnenkort met de opnamen.

Bron: NTR/Broadcast Magazine

Bericht delen