dinsdag 16 januari 2018

Lucas Waagmeester NOS-correspondent in Turkije

Lucas Waagmeester wordt vanaf juni de nieuwe NOS-correspondent in Turkije. Deze zomer verhuist hij van zijn huidige standplaats New Delhi naar Istanbul. Hij volgt hiermee Bram Vermeulen op die eind 2013 terugkeerde naar Zuid-Afrika.

Met de overstap naar Turkije komt voor Waagmeester een langgekoesterde wens uit. Al op jonge leeftijd verdiepte hij zich in de cultuur en geschiedenis van het land. Eigenlijk zou hij iets langer in India willen blijven, maar Waagmeester is toch op de uitnodiging van de hoofdredactie ingegaan om zich in Istanbul te vestigen: “Ik vind mijn werk in India fantastisch, ook omdat omringende landen als Pakistan, Afghanistan en Bangladesh tot mijn gebied behoren. Toen ik in India begon moest ik echt iets opbouwen en daar pluk ik nu pas twee jaar de vruchten van. Toch maak ik de overstap, omdat ik deze kans niet wil laten schieten. Voor mijn vertrek uit India wil ik nog een paar mooie nieuwsverhalen maken. Tegelijkertijd kijk ik ook erg uit naar mijn start in Turkije. Na twee jaar Zuid-Afrika en drie jaar in New Delhi heb ik erg veel zin dichter op het nieuwsgevoel van Europa te kruipen.”

Hoofdredacteur NOS Nieuws Marcel Gelauff over de overstap: “Lucas is een van onze beste journalisten en Turkije is een belangrijk land. Natuurlijk is het voor hem niet eenvoudig om New Delhi nu al op te geven voor Istanbul, maar ik ben vooral blij dat Turkije met Lucas een uitstekende correspondent krijgt die ons het land in al zijn gedaantes kan laten zien.”

Waagmeester werkt sinds 2004 bij de NOS. Hij begon als redacteur buitenland in Hilversum en vertrok in 2009 als correspondent naar Zuid-Afrika. Hier deed hij onder andere verslag van het WK Voetbal in 2010. Daarna vestigde hij zich in India, om eerst vanuit Mumbai en later vanuit New Delhi ook nieuwsverhalen te maken in omliggende landen als Pakistan, Afghanistan en Bangladesh.

Bron: NOS/Broadcast Magazine

Bericht delen