woensdag 17 januari 2018

Lucas van de Meerendonk naar Jeugdjournaal

Het NOS Jeugdjournaal krijgt er een presentator bij: Lucas van de Meerendonk, bekend als verslaggever van het Zapp Weekjournaal (NOS/NTR), vult het team van presentatoren aan. Daar was na het vertrek van Robbie Kammeijer een plek vrijgekomen.

Van de Meerendonk is sinds het begin van het Zapp Weekjournaal in 2014 één van de twee vaste verslaggevers. Daarvoor werkte hij ruim twee jaar voor SchoolTV Weekjournaal en als freelancer voor onder andere het NOS Jeugdjournaal, AD, De Rekenkamer van KRO-NCRV en BNN Today op NPO Radio 1.

Hij maakte reportages in binnen- en buitenland, over onder meer de Amerikaanse verkiezingen en de vluchtelingencrisis in Oekraïne. Met het portret dat hij op Lesbos maakte, van het 12-jarig meisje Amal en haar familie die gevlucht waren uit Syrië, won het Zapp Weekjournaal de YNE Award 2015, een televisieprijs voor de beste reportage van een Europees nieuwsprogramma voor kinderen. Van de Meerendonk interviewde de afgelopen jaren ook onder anderen Daniel Craig (James Bond), koningin Máxima, Louis van Gaal en Mark Rutte.

Over zijn overstap naar het NOS Jeugdjournaal zegt hij: “Dit is voor mij een droombaan. Al vanaf het moment dat ik journalistiek ging studeren, wilde ik het Jeugdjournaal presenteren. Dus toen ik de kans kreeg, heb ik die gegrepen. Ik hou ervan om nieuwe uitdagingen aan te gaan en voor mij is met name het presenteren een nieuw aspect waarin ik mij graag verder ontwikkel.”

Ronald Bartlema, chef NOS Jeugdjournaal: “Lucas kent de doelgroep en de doelgroep kent hem. Hij is ervaren, maar heeft tegelijkertijd zijn journalistieke onbevangenheid behouden. Ik vind dat één van de vele kwaliteiten van Lucas. Hij begon hier heel wat jaren geleden als stagiair en ik ben blij en ook wel een beetje trots dat hij nu het presentatieteam van het Jeugdjournaal komt versterken.”

Bron: NOS/Broadcast Magazine

Bericht delen