dinsdag 16 januari 2018

Lubach komt met late night talkshow

Schrijver en cabaretier Arjen Lubach komt voor de VPRO met de late night talkshow Lubach Laat. De satirische late night-talkshow is in het najaar bij de VPRO te zien. Producent Human Factor, bekend van onder andere Koefnoen, produceerde afgelopen november een pilot voor het televisieprogramma met Lubach als presentator.

Op basis van die geslaagde pilot is besloten een achtdelige serie te gaan maken voor de VPRO met actuele satire, verfrissende gasten en muziek.

Lubach: ‘Ik ben heel erg blij en trots dat zowel de VPRO, Nederland 3 als Human Factor dit vertrouwen in mij hebben gesteld. Ik heb heel erg veel zin om met een talentvolle groep mensen dit tv-programma te gaan maken.” Aan de pilot werkten onder anderen Owen Schumacher (Koefnoen), Edo Schoonbeek (de Kwis), comedians Pieter Jouke en Michiel Peerenboom mee.

Lubach schreef vier romans en werkte eerder als tekstschrijver mee aan VARA Live, De Nieuwste Show, Koefnoen, Koppensnellers en diverse radioprogramma’s op 3FM. Samen met Edo Schoonbeek en Pieter Jouke was hij verantwoordelijk voor de populaire internetsatire Buro Renkema. Op dit moment heeft Lubach samen met Paulien Cornelisse een maandelijkse taalrubriek in De Wereld Draait Door.

Bron: VPRO/Broadcast Magazine

Bericht delen