dinsdag 16 januari 2018

Lokale omroepen Twente samen in Mediacentrum

Tien lokale omroepen in Twente gaan samenwerken in het Mediacentrum Twente en hebben daartoe deze week in de studio’s van Radio Hengelo TV een intentieverklaring ondertekend. De omroepen verzorgen samen een aaneengesloten gebied met meer dan een half miljoen inwoners.

Door meer te gaan samenwerken, maar tegelijk ook hun autonomie te behouden, willen de omroepen hun lokale kracht vergroten en een beter programma-aanbod brengen via radio, tv en internet. Hierdoor worden ze interessanter voor kijkers, luisteraars, samenwerkingspartners maar ook adverteerders.

“Het is uniek in Nederland dat zoveel lokale omroepen nauw met elkaar gaan samenwerken”, zegt Michel van der Voort, die vanuit brancheorganisatie OLON betrokken is bij de opzet van het Mediacentrum Twente. “Omdat dit aansluit op de verwachte ontwikkelingen in onze sector, wil de OLON hier graag aan bijdragen en er lering uit trekken. Ook toeleveranciers hebben interesse getoond om vaak belangeloos aan dit project mee te werken. Met dit project levert Twente een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de lokale omroep van de toekomst.”

Voor talentontwikkeling en het delen van kennis, content en faciliteiten zijn inmiddels plannen ontwikkeld en al de eerste stappen gezet. Zo werd vorige maand de aftrap gegeven van de TalentSchool. Dit is een nieuwe opleiding voor talentvolle programmamakers van de lokale omroepen in Twente. Tijdens de eerste workshop gaf talentontwikkelaar Timo Kamst van 3FM uitleg aan de grootste talenten van de omroepen. Kamst neemt ze een jaar lang onder zijn hoede en geeft ze nog een aantal trainingen. Andere opleidingen volgen.

De deelnemende omroepen in Twente zijn: Omroep Almelo (Almelo), RTV Borghende (Borne), TV Enschede FM (Enschede), RTV Sternet (Haaksbergen), HOi (Hellendoorn), Radio Hengelo TV (Hengelo), Hofstreek (Hof van Twente), Radio 350 (Rijssen-Holten), Delta FM (Twenterand) en Regio FM (Wierden). De lokale omroepen Twente FM (Dinkelland en Tubbergen) en Accent FM (Oldenzaal en Losser) zitten in een fusieproces en willen daarna besluiten of ze ook aanhaken.

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen