dinsdag 16 januari 2018

Lokale Omroep Awards: feest der (h)erkenning

In een bomvol atrium van het Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum vond op 6 juni weer de feestelijke uitreiking van De Lokale Omroep Awards plaats. Een van de conclusies uit het algemeen juryrapport: lokale onderzoeksjournalistiek is in opkomst.

‘Sommige inzendingen laten zien dat omroepen die in één regio opereren samenwerkingsverbanden aangaan. Lokale omroepen kunnen door de handen ineen te slaan tot betere nieuwsvoorziening komen’, aldus de jury.

De categorie die er wat de jury betreft bovenuit sprong, was Presentatietalent. Daar werden twee, of eigenlijk drie winnaars aangewezen: het radioduo Luuk en Rein van Glow FM (‘Leuke sfeer, lekker programma. Luuk en Rein hebben een goede onderlinge chemie’) en Margriet van der Eijk, tv-presentatrice van het jaaroverzicht van WOS. ‘Zij geeft het jaaroverzicht kleur. Margriet van der Eijk presenteert met overtuiging, toch heel naturel en met prima spontane loopjes en bewegingen’, aldus het juryrapport.

Daarmee viel WOS Media twee keer in de prijzen, want de zendgemachtigde van Midden Delfland, Westland en Maassluis werd ook gekozen tot De Lokale Omroep van het Jaar 2014. ‘De WOS laat op een eigentijdse manier zien hoe een omroep moet functioneren in de regio/streek waarin zij verankerd is. Ze is een modelomroep voor andere streken in Nederland, met een goede combi van marketing, bedrijfsvoering en een programmering met focus op de leefwereld van het Westland en omstreken in al haar facetten. Met eigen middelen en minimale subsidie een volwaardige omroep die fris oogt en durf toont’, vond de jury.

Alles in woord en beeld over de Lokale Omroep Awards is te vinden in Broadcast Magazine 335. Overigens is ook het 16 pagina’s tellende relatieblad van de OLON, Interlokaal, bij het juninummer van Broadcast gevoegd.

Nog steeds geen abonnee? Klik hier en maak gebruik van de speciale actie!

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen