dinsdag 16 januari 2018

LLiNK definitief niet terug in bestel

De vorig jaar uit het publieke bestel verdwenen omroep LLiNK keert definitief niet terug op radio en televisie. Dat heeft de rechter in Amsterdam vrijdag bepaald. LLiNK was naar de rechter gestapt om de beslissing van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen (OCW) aan te vechten. Die besliste vorig jaar dat de voorlopige erkenning van de groene zender niet werd omgezet in definitieve toetreding.

De omroep werd in september 2005 toegelaten tot het bestel en moest vervolgens aan bepaalde voorwaarden voldoen om definitief toe te treden. Eind maart vorig jaar vierde LLiNK nog feest toen het voldeed aan de eis van minimaal 150.000 leden.

Desondanks werd de omroep niet definitief toegelaten tot het publieke bestel. LLiNK kampte met financiële, organisatorische en bestuurlijke problemen, waarop definitieve erkenning door het ministerie van OCW werd afgewezen. Ook de crossmediale plannen bleken niet succesvol.

LLiNK stapte vervolgens naar de rechter, die het besluit van het ministerie in stand hield. Volgens deskundigen van het Commissariaat voor de Media en de Raad voor Cultuur, die het ministerie van OCW adviseerden, voegde LLiNK te weinig toe en bleef de beloofde vernieuwende bijdrage uit.

Bron: Spits/Broadcast Magazine

Bericht delen