dinsdag 16 januari 2018

Little Angels beste documentaire van Europa

De Nederlandse documentaire Little Angels van Marco Niemeijer heeft in Berlijn een Prix Europa gewonnen voor de beste Europese televisiedocumentaire. De documentaire is uitgezonden door de Joodse Omroep en geproduceerd door Windmill Film. Volgens de jury is Little Angels een meesterwerk.

De jury schrijft: ‘Met prachtig en intiem camerawerk, eerlijkheid, humor, pijn en verdriet, wordt vanaf de allereerste scène een verhaal verteld waaraan niet te ontsnappen valt.’

De documentaire gaat over de relatie tussen de bijna 100-jarige Enny en haar dochter Tascha. Hun leven wordt gedomineerd door de dood van Enny’s dochters in Auschwitz.

Regisseur Marco Niemeijer: “Het niveau van de nominaties was hoog. Dat maakt het extra bijzonder om te winnen – en de verrassing groter. Little Angels is mijn debuutfilm en de Prix Europa is daarmee ook mijn eerste prijs. Ik wist dat ik geen slechte film had gemaakt maar van de termen in het juryrapport ben ik wel een beetje beduusd.”

Prix Europa is de grootste jaarlijkse Europese competitie voor televisie-, radio- en onlineproducties. Van de ruim twintig inzendingen voor de categorie beste televisiedocumentaire kwamen er drie uit Nederland. Behalve Little Angels dongen ook Pekka van Alexander Oey en Het is uw land van Kees Vlaanderen mee naar de prijs.

Bron: Broadcast Magazine/De Telegraaf

Bericht delen