dinsdag 16 januari 2018

Lips: 'Programma's BNN voldoen niet altijd'

Roek Lips, netmanager van Nederland 3, is niet volledig tevreden over de programma’s van BNN. Dit zegt hij in een interview met De Pers. Nu de omroep meer leden en dus een A-status heeft, wil Lips dat BNN met innovatievere progamma’s komt. Volgens hem voldoen deze nu niet altijd aan het gewenste niveau.

“Ik vond de datingshow waarin een partner werd gezocht voor Mark Rutte slecht. Het werd me verkocht als een profiel over Rutte door de ogen van een aanstaande relatie, met inside-verhalen. Dat was het niet.”

Ook Crazy 88 voldeed volgens Lips niet. Hij is wel te spreken over Spuiten en Slikken. “In het buitenland zijn ze jaloers dat wij dat kunnen maken”. Hoewel hij enige kritiek heeft op BNN is hij juist zeer tevreden over de nieuwe omroep PowNed. “Mijn passie bestaat eruit hoe we de kijkers kunnen betrekken bij programma’s. Dat doet Powned dus héél goed. Ze kijken naar de doelgroep en passen hun programma erop aan.”

De tegenvallende kijkcijfers van de MaDiWoDoVrijdagshow hebben vooralsnog geen consequenties, laat Lips weten. Hij heeft nog altijd vertrouwen in Paul de Leeuw. “Hij is een groot talent, maar scoort nu even niet. Dat heeft hij wel eens vaker meegemaakt dus daar moeten we niet te paniekerig over zijn”. Het programma staat nog tot het voorjaar op het uitzendschema.

Bron: De Pers/Broadcast Magazine

Bericht delen