Lingo keert terug bij Net5
vrijdag 3 juni 2022

Lingo keert terug bij Net5

Productiemaatschappij IDTV gaat nieuwe afleveringen maken van Lingo. Het bekende programma met presentator Jan Versteegh is vanaf eind augustus weer te zien, deze keer op Net5. Talpa Network is op zoek naar kandidaten.

Lingo was vanaf 1989 tot 2014 te zien op de Nederlandse tv, achtereenvolgens gepresenteerd door Robert ten Brink, François Boulangé, Nance en Lucille Werner. In 2019 keerde het met redelijk succes terug bij SBS6 met Jan Versteegh.

In 2021 besloot die zender de televisieklassieker echter opnieuw in de koelkast te plaatsen, maar televisie- en radiodirecteur Paul Römer van Talpa Network gaf toen al aan dat het niet definitief zou verdwijnen.

Producent Marc Pos: “Lingo laat IDTV nooit los. De spelshow is al meer dan dertig jaar in vele gedaantes op televisie geweest, in meerdere landen. We blijven het spelletje doorontwikkelen. Creative director Jasper Hoogendoorn blijft samen met ons team regelmatig wijzigingen doorvoeren, waardoor het format opnieuw met veel succes in meerdere landen is uitgezonden.”

In februari dit jaar is het format van Lingo door IDTV verkocht aan de Amerikaanse zender CBS. RuPaul Charles is daar de presentator.

Bron: BM

Bericht delen