Linda de Mol presenteert De Quiz van het Jaar
zondag 26 december 2021

Linda de Mol presenteert De Quiz van het Jaar

Van Free Britney Spears, de eerste corona-vaccinatie en Joe Biden, tot een heleboel Olympische medailles, de verkiezingen en onze kersverse wereldkampioen Max Verstappen: 2021 is voorbij gevlogen.

In De Quiz van het Jaar blikken we aan de hand van fragmenten terug op 60 nieuwsfeiten. Hoeveel weten we nog van het afgelopen jaar? Nick Schilder, Tjitske Reidinga, Richard Groenendijk en Rob Kemps gaan de strijd met elkaar aan. De eindejaarsquiz wordt gepresenteerd door Linda de Mol en is op woensdag 29 december om 20.30 uur te zien op SBS6.

In de studio zit een groep studenten, voor wie elk zakcentje mooi is meegenomen. Ze spelen dus allemaal fanatiek mee. De BN’ers spelen ook individueel. Voorafgaand aan de quiz, schat elke student in welke bekende kandidaat het meeste weet van het afgelopen jaar. Wie denken ze dat de meeste punten gaat scoren? Er zijn drie spelrondes, elke ronde bestaat uit 20 vragen en een goed antwoord is één punt waard. Er is ook tijd om te praten over het onderwerp van de vraag. Daarnaast vertellen de vier kandidaten uiteraard hoe zij zélf het afgelopen jaar hebben beleefd.

Aan het eind van elke ronde valt er een BN’er af. Nu pas horen we hoeveel studenten voor deze BN’er hebben gekozen. Deze studenten mogen 2500 euro verdelen. Per ronde stijgt dit bedrag, tot 10.000 euro na de laatste ronde. Een kandidaat die vooraf weinig stemmen heeft gekregen maar alsnog de laatste ronde wint, is dus ineens veel geld waard… De winnende BN’er gaat naar huis met de eer én de De Quiz van het Jaar-trofee, en de student met de meeste punten wint 1000 euro.

De Quiz van het Jaar wordt geproduceerd door Talpa Entertainment Productions.

Bron: Talpa Network/BM
Foto: Roy Beusker/Talpa

Bericht delen