woensdag 17 januari 2018

Linda de Mol ontvangt Majoor Bosshardtprijs

Tijdens het jaarlijkse Kunst- en Theatergala van het Leger des Heils is de Majoor Bosshardtprijs uitgereikt aan Linda de Mol. Zij ontvangt de prijs voor het werk wat zij doet met de LINDA.Foundation.

Volgens de jury heeft Linda de Mol met haar foundation een duidelijk signaal uit de maatschappij opgepikt. In Nederland leeft één op de negen kinderen in armoede. Samen met zoveel mogelijk donateurs wil de LINDA.foundation meer begrip en vooral positieve actie creëren voor gezinnen met kinderen die het financieel zwaar hebben. 

De LINDA.foundation stelt zich ten doel cadeaukaarten te geven aan gezinnen met kinderen die zich in een financieel benarde positie bevinden. Vanaf de start in 2013 zijn in totaal 8.500 gezinnen gesteund. Linda de Mol: “Als je met twee kinderen zeventig euro per week hebt om alles van te doen, en altijd gebukt gaat onder zorgen over geld, reken maar dat dit cadeau dan uit de hemel komt vallen.”

Ook voorbeeldfunctie van de foundation spreekt volgens de jury zeer tot de verbeelding: het mobiliseren van mensen die hun ogen niet sluiten voor de noden van een ander, maar empathie hebben en letterlijk hun hand uitsteken. 

Bron: Leger des Heils/BM

Bericht delen