dinsdag 16 januari 2018

Linda de Mol en André van Duin krijgen lintje

Linda de Mol kan het trots melden: zij heeft een lintje van de koningin gekregen. De Mol is benoemd tot officier in de orde van Oranje-Nassau. “Haar baanbrekende tv-werk is van grote betekenis voor de ontwikkeling van het Nederlandse televisieamusement en haar blad Linda is de succesvolste glossy van dit moment,” aldus het Kapittel voor de Civiele Orden.

André van Duin ontvangt voor de tweede keer koninklijke lof. De entertainer werd in 1993 al benoemd tot ridder in de orde van Oranje-Nassau, en is nu bevorderd tot officier in deze orde. “Zijn humor is met de tijd meegegroeid en scherper geworden, zonder dat hij daarbij mensen beledigt of beschadigt,” luidt het oordeel. Ook theaterpersoonlijkheid Willem Nijholt werd ‘bevorderd’, tot ridder in de orde van de Nederlandse Leeuw.

Tot de bekende gedecoreerden behoren verder sportpresentator en perschef van het Nederlands voetbalelftal Kees Jansma, voormalig NOS-nieuwslezeres Noraly Beyer. Zij heeft zich ingezet voor diversiteit in de media. Ook modeontwerper Addy van den Krommenacker, directeur Hein Jens van Koninklijk Theater Carré in Amsterdam en Frank van der Meijden, ex-manager van popgroep Blof kregen een lintje.

Bron: de Volkskrant/Broadcast Magazine

Bericht delen