dinsdag 16 januari 2018

Lidy klein Gunnewiek directeur VondelCS

Lidy klein Gunnewiek wordt  directeur van VondelCS. Om die reden vertrekt ze als directeur bij het Grachtenfestival. VondelCS is het nieuwe, open ‘verenigingshuis’ van AVROTROS dat momenteel gestalte krijgt in het Amsterdamse Vondelparkpaviljoen.

Na een grondige renovatie gaat het markante rijksmonument dit voorjaar open als de ontmoetingsplek voor alle liefhebbers van media, kunst, cultuur en opinie. Lidy klein Gunnewiek gaat daar op 1 april aan de slag. Tot die tijd heeft voormalig AVRO-directeur Willemijn Maas de leiding over de ontwikkeling van VondelCS.

Algemeen directeur van AVROTROS Eric van Stade is zeer verheugd over de komst van Klein Gunnewiek. “Ze heeft een prachtige staat van dienst in het toegankelijk maken van kunst en cultuur voor een breed publiek. Kijk maar naar de groeiende populariteit van het Grachtenfestival, afgelopen jaren. Dat is ook precies wat wij met VondelCS willen. We willen professionals en publiek letterlijk dicht bij elkaar brengen, niet alleen tijdens onze radio- en tv-programma’s, maar ook met gerelateerde activiteiten daar omheen. Vandaar onze stap naar dat bruisende park in het culturele hart van de hoofdstad.”

Lidy klein Gunnewiek ziet ernaar uit om in april aan de slag te gaan. Ze zal zich vooral richten op de programmering van VondelCS die in de loop van dit jaar vorm zal krijgen. “Dat doe ik uiteraard met mijn collega’s van AVROTROS, maar we zoeken ook nauwe samenwerking met onze culturele, maatschappelijke en mediapartners. Ik ben ervan overtuigd dat we met zijn allen iets moois, verrassends en inspirerends zullen opbouwen. Het is zo’n unieke locatie met zoveel mogelijkheden!”

In het paviljoen van VondelCS komen open studio’s voor radio en televisie en diverse ruimten voor workshops, debatten en ledenactiviteiten. Ook krijgt de Amsterdamse zender AT5 een studio en redactieruimte. Wanneer VondelCS precies opengaat voor het publiek, wordt later bekend gemaakt.

Bron: AVROTROS/Broadcast Magazine

Bericht delen