dinsdag 16 januari 2018

Leo de Wit interim-voorzitter Buma/Stemra

Voormalig Hoofdofficier van Justitie mr. Leo de Wit (67) is door het bestuur van Buma/Stemra benoemd tot haar interim-voorzitter. Buma/Stemra werkt aan een nieuwe bestuursstructuur. De heer De Wit zal de begeleiding van dit proces verzorgen. De nieuwe bestuursstructuur wordt tijdens een Algemene Ledenvergadering op 16 februari aan de leden voorgelegd.

De Wit heeft sinds 1969 een grote staat van dienst opgebouwd in leidinggevende maatschappelijke functies. Hij was tot december 2008 werkzaam als Hoofdofficier van Justitie van het arrondissementsparket Rotterdam en Amsterdam.

Buma/Stemra-bestuurslid Jochem Gerrits heeft begin december ontslag genomen, nadat PowNews zijn integriteit in twijfel trok. Het programma liet een telefoongesprek horen waarin het bestuurslid zijn diensten aanbood in ruil voor geld. Mogelijk stelt het OM een onderzoek naar Gerrits in.

Op de auteursrechtenorganisatie is al tijden felle kritiek. Zo zou de macht van de uitgevers doorgeschoten zijn en toezicht van buitenaf ontbreken. Ook is de organisatie niet transparant genoeg, zeiden bestuursleden Henk Westbroek en Hans Kosterman eerder dit jaar in de Volkskrant.

Bron: Broadcast Magazine/Buma/Stemra

 

Bericht delen