Lemming Film maakt Europese vampierenserie
dinsdag 12 juni 2018

Lemming Film maakt Europese vampierenserie

De Nederlandse acteurs Monic Hendrickx, Sallie Harmsen en Benja Bruijning gaan rollen spelen in de internationale vampierenserie Heirs of the Night. Dat hebben de producenten Lemming Film en AVROTROS bekendgemaakt.

De serie wordt geregisseerd door Diederik van Rooijen (foto), die eerder televisiehit Penoza heeft ontwikkeld. Heirs of the Night wordt een van de grootste Nederlandse dramaseries ooit. De voertaal is Engels en er spelen acteurs uit acht verschillende landen in mee. Naast AVROTROS zijn de Duitse omroep NDR en de Noorse omroep NRK ook afnemers van de serie.

Heirs of the Night is een vampierenserie die zich afspeelt in Europa aan het eind van de negentiende eeuw. De serie, bedoeld voor kijkers van tien jaar en ouder, vertelt over de kinderen van de laatst overgebleven vampierclans. Ze sluiten een pact om te overleven.

“Deze serie is een prachtige samensmelting van genres”, vertelt Van Rooijen. “Fantasy, coming of age, actie, avontuur en zelfs kostuumdrama. In mijn jeugd verslond ik alle vampierenfilms die er waren. Met die passie wil ik in deze serie een geloofwaardige wereld creëren waar vampieren rondzwerven en worden opgejaagd. Waar onze helden kinderen zijn die leren om meester te worden over hun krachten.”

De opnames zijn deze week van start gegaan en de draaiperiode beslaat 115 dagen. De serie zal uit twee seizoenen van dertien afleveringen bestaan.

De reeks is geschreven door de Zweedse scenarist Maria von Heland en gebaseerd op de veelbekroonde Duitse boekenreeks Die Erben der Nacht.

Producent Fleur Winters van Lemming Film stelt dat Heirs of the Night “helemaal aansluit op onze visie om op internationaal niveau te concurreren op het gebied van high-end televisiedrama in Europa.”

Bron: RTL Nieuws/BM

Bericht delen