dinsdag 16 januari 2018

Ledenraden TROS en NCRV stemmen in met fusie

De Ledenraad van de TROS heeft zaterdag 12 november een positief besluit genomen inzake de voorgenomen fusie tussen TROS en AVRO. Dit betekent dat de directie van de TROS kan doorgaan met de voorbereidingen voor de fusie met AVRO.

TROS directeur Peter Kuipers: “We zijn blij dat onze Ledenraad positief is over onze fusieplannen. Het fusieproces met de AVRO kan nu echt van start gaan. Wij zijn ervan overtuigd dat dit een goede stap in de richting van een toekomstbestendige publieke omroep is. Zowel beide organisaties als onze kijkers en luisteraars gaan hiervan profiteren. En nu aan de slag!”

De verenigingsraad van de NCRV heeft zaterdag ingestemd met de fusie met de KRO. De ledenraad van de KRO stemde vorige week ook al met de fusie in. De instemming met de fusie van de NCRV met de KRO is op voorwaarde dat de eigen vereniging en het merk NCRV behouden blijven.

NCRV-directeur Coen Abbenhuis is blij dat de kogel door de kerk is. “De combinatie NCRV-KRO wordt een krachtige en brede sociaal-maatschappelijke omroeporganisatie in het hart van het publieke bestel.”

Bron: TROS/NCRV

Bericht delen